KOSOVË, PROTESTË PËR ENERGJINË, KUNDËRSHTOHET PROJEKTI PËR RRITJEN E ÇMIMIT

Një grup qytetarësh në Prishtinë protestuan të mërkurën kundër propozimit për shtrenjtim të çmimit të energjisë elektrike. Duke mbajtur pano ku shkruhej “Asnjë cent më shumë”, qytetarët marshuan në sheshet kryesore për t’u ndalur para ndërtesës së Qeverisë, nga ku kundërshtuan propozimin e Zyrës së Rregullatorit të Energjisë (ZRRE) për tarifat e reja të energjisë. Protestuesit thanë se propozimi për shtrenjtimin e rrymës është i padrejtë, pasi ata veçse po përballen me krizën ekonomike dhe atë të pandemisë. “Propozimi i fundit i ZRRE-së për vendosjen e bllok-tarfiave dhe rritjen e çmimit të energjisë do të na varfërojë edhe më tej secilin prej nesh. Ky propozim thellësisht i padrejtë dhe zhvatës është një tentativë tjetër për të na faturuar ne qytetarëve pasurimin e bizneseve”, tha një prej organizatoreve të protestës. Në Kosovë është paralajmëruar rritja e çmimit të rrymës, pasi, siç ka thënë Qeveria, vendi po blen rrymë me çmime të larta dhe nuk po mund të plotësojë kërkesën me prodhimin e rrymës në termocentralet “Kosova A” dhe “Kosova B”. Zyra e Rregullatorit të Energjisë (ZRRE) ka propozuar rritje të çmimeve të energjisë për amvisëritë, por jo për bizneset. Qeveria ka thënë se ka ndarë 75 milionë euro që të subvencionojë një pjesë të faturave të energjisë.

SHARE