BIDEN: EMIGRACIONI DHE MJEDISI PËRPARËSITË E 100 DITËVE TË PARA NË PUSHTET

Joe Biden ka thënë se përparësitë e tij në 100 ditët e para të presidencës përfshijnë miratimin e legjislacionit për të reformuar sistemin e emigracionit në SHBA dhe kthimin e urdhrave ekzekutivë të presidentit aktual amerikan, Donald Trump mbi mjedisin. Presidenti i zgjedhur tha se legjislacioni i imigracionit do të përfshijë një rrugë drejt shtetësisë për emigrantët e padokumentuar në vend. Ai tha se agjencia e tij legjislative do të “varet nga bashkëpunimi që mund të marr dhe nuk mund të marr nga Kongresi i SHBA-së”. Biden gjithashtu tha se ai nuk planifikon të përdorë Departamentin e Drejtësisë si një mjet për të këmbëngulur në hetimin e presidentit Trump.

SHARE