Gjërat e vrazhda që bëjnë njerëzit në restorante

Ushqimi jashtë për drekë ose darkë duhet të jetë një përvojë e këndshme dhe emocionuese. Megjithatë, vetëm pse jeni mysafir në një restorant, bar apo kafene, nuk do të thotë se nuk keni nevojë ta kontrolloni sjelljen tuaj.

Nga kërcitja e gishtave te të bërtiturat, stafi i mikpritjes zbuloi se çfarë i mërzit më shumë te të ftuarit dhe cilat gjëra u duken jashtëzakonisht të vrazhda.

Komunikimi agresiv

Nëse keni ndonjë problem, komunikoni me qetësi. Është e vetëkuptueshme, por pavarësisht nëse bëhet fjalë për porosinë e gabuar të ushqimit apo pijes, stafi thotë se të ftuarit duhet të jenë të vetëdijshëm se hotelierët dhe shërbyesit duan që ju të keni përvojën më të mirë dhe shërbimin e nivelit të lartë, kështu që çdo mangësi apo gabim duhet të komunikohet me qetësi. Ata janë gjithmonë të lumtur për të kompensuar konfuzionin dhe për të zgjidhur çështjen.

Ushqimi jashtë për drekë ose darkë duhet të jetë një përvojë e këndshme dhe emocionuese. Megjithatë, vetëm pse jeni mysafir në një restorant, bar apo kafene, nuk do të thotë se nuk keni nevojë ta kontrolloni sjelljen tuaj.

Nga kërcitja e gishtave te të bërtiturat, stafi i mikpritjes zbuloi se çfarë i mërzit më shumë te të ftuarit dhe cilat gjëra u duken jashtëzakonisht të vrazhda.

Mosnjoftimi për vonesë

Restorantet shpesh duhet të përballen me mysafirë që vonohen, por stafi thotë se është vërtet e rëndësishme t’i njoftojmë ata nëse do të ketë një vonesë të konsiderueshme. Nëse jeni vonë, shërbyesit do të duhet të plotësojnë një sërë porosish menjëherë, veçanërisht nëse shumë vizitorë vonohen dhe kjo mund të çojë në humbje të biznesit ose në kohë më të gjata pritjeje. Prandaj, është në interesin më të mirë të të gjithëve që të informohet stafi për vonesën e rezervimit.

Kërcitje gishtash

A do ta bënit këtë me dikë tjetër në mjedisin tuaj? Nëse jo, atëherë mos ia bëni as stafit të hotelierisë. Kamerierët punojnë shumë dhe janë në këmbë gjithë ditën. Ju nuk keni nevojë të kërcitni gishtat për të tërhequr vëmendjen e tyre, thjesht ngrini dorën ose ftojini me respekt.

Duke i bërtitur stafit

Të bërtiturat ndaj stafit nuk mbarojnë kurrë mirë. Krijimi i një skene i bën të ftuarit e tjerë të ndihen pakëndshëm, kamerieri do të ndihet shumë keq dhe në ankth, dhe i ftuari jashtëzakonisht i pakënaqur dhe i mërzitur. Më mirë të zgjidhet gjithçka në mënyrë paqësore, pretendon stafi.

Ngritja për të dalë ose për të kërkuar ushqim

Nëse prisni pak, në vend që të qëndroni në këmbë dhe të shkoni në lokal ose të ecni drejt kamerierit, është më mirë të tërhiqni vëmendjen e menaxherit ose një kamerieri tjetër dhe të pyesni për statusin e porosisë tuaj. /Telegrafi/

SHARE