PICULLA: VENDI I MALIT TË ZI NË BE PAVARËSISHT VLERËSIMEVE NGA RAPORTI

Mali i Zi ka një vend në Bashkimin Evropian përkundër vlerësimeve kritike nga Raporti i Progresit, tha për Pobjeda raportuesi i Parlamentit Evropian për Malin e Zi Tonino Piculla, duke vënë në dukje se qeveria nuk ka arritur të ruajë dinamikën e procesit të anëtarësimit deri më tani gjatë vitit të kaluar. Pas publikimit të Raportit të Progresit për Malin e Zi, Piculla i tha Pobjedës se ishte i shqetësuar për ngadalësimin e integrimit. I pyetur pse mendon se ka pasur një ngadalësim dhe kush është më përgjegjës për një situatë të tillë, Piculla u përgjigj se beson sinqerisht, pavarësisht nga vlerësimet e arsyeshme kritike në Raport, se Mali i Zi ka një vend në Union si lider në procesin e anëtarësimit. Sipas tij, pushteti aktual në vend ka përgjegjësinë më të madhe për gjendjen e regjistruar, si kudo tjetër.

SHARE