MALI I ZI UDHËHEQËS I PROCESIT TË INTEGRIMIT

Bashkimi Evropian (BE) e njeh Malin e Zi si një udhëheqës në procesin e integrimit, një pjesë e rëndësishme e punës është bërë tashmë dhe për këtë arsye ju keni një përgjegjësi të madhe si model për vendet e tjera në rajon, tha Shefja e  Delegacionit të Bashkimit Evropian në Malin e Zi Oana Kristina Popa. Kryetari i Parlamentit të Malit të Zi, Aleksa Beçiq, priti sot shefen e Delegacionit të BE-së dhe shprehu kënaqësinë që ishte takimi i tij i parë me të pas marrjes së postit të Kryetarit të Parlamentit të Malit të Zi. Ai falënderoi për mbështetjen që Bashkimi Evropian i ka dhënë Malit të Zi deri më tani në procesin e reformave dhe demokratizimit, i cili konfirmoi se Ballkani Perëndimor është ende në fokusin e Bashkimit Evropian. Beçiq arriti në përfundimin se ai e sheh të ardhmen e Malit të Zi dhe Ballkanit Perëndimor si pjesë e Bashkimit Evropian dhe shtoi se rajoni nuk ka asnjë alternativë. Shefja e Delegacionit të Bashkimit Evropian, Popa, vuri në dukje se është duke pritur një bashkëpunim të dobishëm dhe efikas me Kryetarin dhe mbledhjen e re të Kuvendit , në mënyrë që ta çojë Malin e Zi drejt anëtarësimit në BE më shpejt. Duke folur për pasojat e shkaktuara nga epidemia e koronavirusit, ajo theksoi se Bashkimi Evropian ka mekanizma operativë për të mbështetur Malin e Zi.

SHARE