SULMI NDAJ POLICISË ËSHTË SULM NDAJ SHTETIT

Qeveria e Malit të Zi dënoi ashpër dhunën dhe incidentet dhe u bëri thirrje autoriteteve kompetente të vendosin me vendosmëri dhe në mënyrë të ligjshme, të parandalojnë, zhdukin dhe sanksionojnë çdo përpjekje që minon demokracinë dhe rrezikon paqen dhe sigurinë e qytetarëve tanë.

Ata theksojnë se sulmi ndaj uniformës policore është një sulm ndaj shtetit dhe vlerave themelore të tij.

Ata theksojnë se “një model sjelljeje i provuar dhe i testuar i subjekteve të caktuara politike është në punë, i cili synon shkatërrimin drejt shtetit dhe institucioneve të tij, dhe shkaktimin e paqëndrueshmërisë në Mal të Zi”.

“Fatkeqësisht, efektet e qëllimeve të tilla preken kryesisht anëtarët e Drejtorisë së Policisë, të cilët ndërsa kryenin punën e tyre në mënyrë profesionale dhe me dinjitet, ishin të ekspozuar ndaj ofendimeve dhe sulmeve më të rënda nga autorët e ngjarjeve të përmendura”, thuhet në deklaratë.

Dje, në Budva pati incidente, pas të cilave u arrestuan 17 persona, ku një oficer policie u plagos.

Për shkak të arrestimit në Budva, mbrëmë pati tubime në disa qytete.

Policia në Podgoricë dhe Nikshiq përdorën gaz lotsjellës për të shpërndarë qytetarët e mbledhur.

SHARE