DAMJANOVIQ: PRAGU I BORXHIT POTHUAJSE PËRGJYSMOHET NGA RIBALANCIMI

Pragu i huamarrjes i planifikuar për këtë vit pothuajse do të përgjysmohet falë ribalancimit të buxhetit të këtij viti dhe suficitit të mjeteve buxhetore, paralajmëroi ministri i Financave Aleksandar Damjanoviq dhe shtoi se pret që Kuvendi ta miratojë atë.

“Ne kemi marrë hua vetëm 100 milionë euro për gati gjysmë viti, që është ndoshta dinamika më e ulët e borxhit në historinë e re të Malit të Zi. Kjo flet shumë për mënyrën se sa familjarisht janë trajtuar fondet, dhe mendoj se shumica e qytetarëve e kuptojnë këtë”, tha Damjanoviq.

Duke folur për arsyet e ribalancimit, Damjanoviq vlerësoi se ai faktikisht është i natyrës teknike dhe se është pozitiv, sepse duhet të balancohen të hyrat, të cilat janë më të larta për rreth 225 milionë euro dhe të shënohet rritje në krahasim me atë të planifikuar dhe të vitit të kaluar.

Ai tha se kjo është një mundësi që Kuvendi të mbajë seancë njëditore dhe të miratojë një ribalancim deri në datën e zgjedhjeve, 11 qershor, në mënyrë që zgjedhjet të mbahen në përputhje me ligjin dhe të financohen rregullisht.

SHARE