FORMOHET STAFI MJEKËSOR I KRIZAVE

Trupi Kordinues Kombëtar për Sëmundjet Infektive ka formuar një Staf Mjekësor të Krizave, i cili synon të ndërmarrë të gjitha aktivitetet e nevojshme për të vazhduar përballimin e suksesshëm të Malit të Zi me pandeminë koronavirus dhe për të menaxhuar tërë sistemin e kujdesit shëndetësor të Malit të Zi në periudhën e ardhshme.  Shefi i Shtabit do të jetë prof.  Dr. Ranko Lazoviq. Në takimin, në të cilin morën pjesë drejtorë të të gjitha institucioneve mjekësore në Mal të Zi, përfaqësues të Ushtrisë së Malit të Zi, Drejtorisë për situata emergjente dhe qendrave private mjekësore, u shpreh vendosmëria e plotë e të gjitha institucioneve të kujdesit shëndetësor që të ndjekin udhëzimet e Trupit Koordinues Kombëtar, përfshirë gatishmërinë e spitalit privat Codra për të siguruar objektet e tij dhe për të vurë në dispozicion kapacitetet e tij. Drejtuesit e institucioneve mjekësore raportuan se kishin shprehur unitet dhe gatishmëri për të ndjekur udhëzimet që do të merrnin nga Stafi Mjekësor i Krizës dhe t’i zbatojnë ato sa më shpejt që të jetë e mundur. Siç u theksua, plani operacional përfshin zhvendosjen e pacientëve dhe mjekëve individualë në përputhje me rishpërndarjen e kapaciteteve.

SHARE