MALI I ZI GJITHMONË KONTRIBUON PËR STABILITETIN DHE PAQEN RAJONALE NË BALLKANIN PERËNDIMOR

Qeveria e Malit të Zi mbështet dialogun dhe të gjitha përpjekjet që synojnë normalizimin e marrëdhënieve ndërmjet Beogradit dhe Prishtinës dhe arritjen e një zgjidhjeje politike, e cila do të sigurojë jo vetëm sigurinë në Kosovë, por edhe stabilitetin në vendet e Ballkanit Perëndimor.

Këtë e bëri të ditur kryeministri në largim Dritan Abazoviq në takimin e sotëm me përfaqësuesit e KFOR-it, të udhëhequr nga komandanti Angelo Michele Ristuccia.

„Qeveria e Malit të Zi mbështet fuqishëm KFOR-in në përpjekjen e tij për të garantuar sigurinë në veri të Kosovës. Jemi gjithashtu të lumtur që ushtarët tanë janë atje dhe po kontribuojnë dhe do të vazhdojmë ta bëjmë këtë,“ tha kryeministri Abazoviq, duke theksuar se angazhimi i NATO-s për të vazhduar angazhimin e saj në Kosovë është kyç për ruajtjen e paqes dhe stabilitetit në të gjithë Ballkanin Perëndimor.

Komandanti Ristuccia falënderoi Qeverinë e Malit të Zi për mbështetjen e vazhdueshme, duke shprehur shpresën se të njëjtën gjë do ta përjetojnë edhe vendet e tjera të rajonit për të gjetur një zgjidhje sa më të shpejtë për situatën në Kosovë.

„Ne duhet të jemi një shoqëri më gjithëpërfshirëse dhe tolerante, që vlen për të gjithë rajonin. Duhet të përqendrohemi te brezat e ardhshëm dhe interesi i brezave të ardhshëm nuk është që të merren me të shkuarën. Nuk mendoj se është në interes të askujt. Prandaj i bëjmë thirrje të dyja palëve, Prishtinës dhe Beogradit, që t’i kthehen dialogut dhe të vazhdojnë me zbatimin e marrëveshjes për normalizimin e marrëdhënieve ndërmjet Prishtinës dhe Beogradit, e cila së fundi u arrit në Bruksel dhe Ohër,“ përfundoi kryeministri Abazoviq.

SHARE