NGA MESI I SHTATORIT, 500,000 DOZA SPUTNIK LIGHT

Ministria e Shëndetësisë dhe Qeveria e Malit të Zi do të kryejnë të gjitha procedurat e nevojshme për importin e vaksinës së lehtë Sputnik Light, e cila jepet në një dozë. Siç tha Sergej Boleviq, profesor në Fakultetin Sichuan në Moskë, 500,000 doza të asaj vaksine mund të mbërrijnë në Mal të Zi deri në mes të shtatorit. “Ne kemi dhënë të gjitha dokumentet e nevojshme dhe ata duhet të kalojnë qeverinë tuaj në dhjetë ditët e ardhshme. Pastaj ne presim të nënshkruajmë kontratën dhe më pas Rusia do të dorëzojë 500,000 vaksina të lehta Sputnik Light në shtatë ditë më së voni. Ne presim që të përfundojë deri në në mes të shtatorit,” tha Boleviq. Dje, ai bisedoi me drejtorin e Institutit Rus Gamaleja dhe krijuesin e vaksinës Sputnik V, Aleksandar Gincburg, me Kryeministrin Zdravko Krivokapiq, Ministren e Shëndetësisë Dr. Jelena Boroviniq-Bojoviq, si dhe përfaqësuesit e FD.

SHARE