ME KOSOVËN TË ARRIHET NJË MARRËVESHJE KUFITARE

Presidenti i Malit të Zi, Millo Gjukanoviq, priti në një vizitë lamtumire Ambasadorin e Republikës së Kosovës në Malin e Zi, Ylber Hysa, dhe gjatë takimit ai theksoi rëndësinë e arritjes së një marrëveshjeje ndërshtetërore kufitare, e cila u miratua nga publiku vendas dhe bashkësia ndërkombëtare. Siç u njoftua nga kabineti i Gjukanoviqit, Presidenti falënderoi Ambasadorin Hysa për kontributin e tij në forcimin dhe përmirësimin e marrëdhënieve midis Malit të Zi dhe Kosovës, duke respektuar që në një periudhë të shkurtër kohore ai arriti të krijojë komunikim të mirë me përfaqësuesit e shoqërisë malazeze, të kontribuojë në bashkëpunim kuptimplotë të institucioneve ndërshtetërore, me një vulë veprimi të njohur dhe pozitive nga, siç deklaroi ai, vendi ynë fqinj dhe miq. Gjukanoviq vuri në dukje mbështetjen e plotë të Malit të Zi për arritjen e qëllimeve dhe interesave të Kosovës në kontekstin e integrimit evropian dhe euroatlantik dhe vlerat për të cilat ne përpiqemi së bashku. Ambasadori Hysa falënderoi Gjukanoviqin për mundësinë e takimit, si dhe mundësinë për të arritur komunikim të mirë gjatë mandatit të tij diplomatik përmes bashkëpunimit konkret. “Ai tha se e vlerëson shumë mbështetjen e Malit të Zi për aspiratat integruese të Republikës së Kosovës dhe bashkëpunimin e mirë fqinjësor. Të dyja palët shprehën pritshmërinë që marrëdhëniet dhe bashkëpunimi i mirë të zhvillohen në të ardhmen, së bashku me dëshirat e Presidentit për sukses të mëtejshëm në angazhimin profesional të Ambasadorit Hysa,” thuhet në deklaratë.

SHARE