LLAUSHEVIQ: SHTYRJA E VITIT SHKOLLOR VENDIM I MËNÇUR

Ministria e Arsimit, e ballafaquar me një numër të madh faktesh, ka marrë një vendim shumë të mençur për shtyrjen e vitit shkollor, veçanërisht pasi ne takojmë një epidemi të mundshme të gripit që gjenerohet në institucionet arsimore dhe që përhapet te të gjithë të tjerët, tha një epidemiolog specialist në Institutin e Shëndetit Publik, Dragan Llausheviq. Nëse përgatitemi mirë, siç tha ai, mund të jemi në gjendje t’i kontrollojmë të dyja epidemitë me një goditje. “E gjithë bota ka frikë nga përplasja e këtyre dy epidemive. Nëse përgatitemi, ekziston një probabilitet i lartë që ne mund t’i kontrollojmë të dyja,” tha Llausheviq në programin e mëngjesit të Televizionit të Malit të Zi.  Ai thotë se nuk ka mjaft vaksina në asnjë vend në botë për të kontrolluar vetë gripin. Ai tha se përveç fëmijëve, duhet të tregohet kujdes për stafin mësimdhënës dhe jo-mësimdhënës, familjarët të cilëve fëmijët do të kthehen nga kopshtet, shkollat ​​dhe kolegjet. E gjithë kjo, thotë ai, mund të bëjë presion në sistemin shëndetësor. Kur bëhet fjalë për situatën epidemiologjike, Llausheviq thekson se është ende i paqëndrueshëm, megjithëse ditët e fundit është ngadalë duke u stabilizuar.

SHARE