LEKIQ: ËSHTË E NEVOJSHME TË BASHKOHEN 

Gjendja në Mal të Zi, kerkon pergjigje imperative, të të gjitha forcave demokratike në shoqërinë malazeze. Besoj që po vjen dita për kuptimin e politikës, së opozitës, si pritje mundësie që dikuj me ja mveshë, deklaroi lideri i Demos, Miodrag Lekiq.

Lekiq, në intervistë për gazetën “Dan”, se nuk është e vështirë të përfundohet se vetem marredhenjet serioze, kolegiale dhe kulturore çojnë deri te formimi i emëruesit të përbashkët opozitarê, në nja apo dy kolona, që do ishin si formulë potenciale fituese.

“Shkurt, është e nevojshme të fillohet, një ide e ide potenciale politike për bashkimin, e forcave demokratike opozitare, që ka për qëllim demokratizimin e vendit, e që detyra e parë êshtë dekriminalizimi i shoqërisë malazeze. E gjithë kjo nënkupton tubimin hapur i forcave të shoqërisë qytetare  pa ngjyra politike dhe interesa të kombinimeve parciale”, deklaroi Lekiq. 

SHARE