DISKUTIME PËR REBALANCIN E BUXHETIT NË PARLAMENTIN E MZ

Deputetët e Parlamentit të MZ, diskutuan për propozimin e Qeverisë së MZ, për rebalancin e buxhetit, për të dytën herë, për një gjysmë vitit, si dhe për ndryshimet e Ligjit, për akcizat, të cilat do të sjellin deri te lirimi i cigareve.

Me rebalancin e buxhetit siç ka thënë më parë  ministri i financave në Qeverinë e MZ, Darko Radunoviq, të ardhurat për buxhet zvogëlohen për 8.2 milionë euro, ndërsa shuma e e përgjithshme e shpenzimeve është 4.5 milionë euro.

Radunoviq ka shpjeguar se arsyeja për rebalancin e buxhetit redifinimi i akcizës politike, ndërsa tjerat janë të natyrës teknike.

Me kalendarin e propozuar të akcizave në pijet e gazuara parashihet që mbajtja e nivelit të akcizave në këtë vit, të cilat janë 20 centë për litër.

SHARE