SPAJIQ: LINJA BUDVA – DUBROVNIK, KONTRIBUT NË LIDHJEN ME BE-në, FILLON MË 29 QERSHOR

Kryeministri i Malit të Zi, Millojko Spajiq, në një konferencë për media tha se linja detare Budva – Dubrovnik është një kontribut për lidhjen e Malit të Zi me BE-në.

Në konferencë u bë e ditur se linja detare Budva – Dubrovnik do të fillojë më 29 qershor.

Çmimi i një bilete në një drejtim do të jetë afërsisht 55 euro, ndërsa një biletë vajtje-ardhje do të jetë 69 euro.

Trafiku do të operohet dy herë në ditë.

„Transporti detar do të ndihmojë në lehtësimin e situatës në bllokimet e trafikut, veçanërisht pranë Herceg Novit. Mendojmë se ky është një kontribut për lidhjen e mëtejshme të Malit të Zi me Bashkimin Evropian,“ theksoi Spajiq.

Ai shtoi se po punohet edhe për lidhjen e linjës së dytë Tivar – Ankona dhe se janë të orientuar drejt diasporës dhe turistëve nga veriu i Italisë.

Sipas tij, me shumë gjasa do të lansohet më 3 korrik.

“Ky është një lajm shumë i rëndësishëm, para së gjithash për ofertën turistike të Malit të Zi, do të thosha edhe Dubrovnikut, por mendoj se Mali i Zi do të ketë një përfitim të madh me lidhjen me Dubrovnikun,“ beson Spajiq.

SHARE