KRIVOKAPIQ: QËNDRIMIN TIM RRETH SREBERNICËS E TREGOVA ME PROPOZIMIN PËR SHKARKIMIN E MINISTRIT LEPOSAVIQ

Kryeministri i Malit të Zi, Zdravko Krivokapiq, theksoi në Sarajevë se qëndrimi i tij ndaj Srebrenicës është i qartë dhe se për shkak të Srebrenicës, ai filloi procedurën për shkarkimin e Ministrit të Drejtësisë, Vlladimir Leposaviq. Krivokapiq tha se çdo viktimë është i madhdhe se qëndrimi ndaj viktimave duhet të jetë i tillë që ai që shpëton një jetë, shpëton tërë botën. “Kjo rezolutë u miratua tashmë në 2009 në një mënyrë si deklaratë. Gjëja më e keqe që po ndodh në këtë zonë është se ato viktima që nuk janë të përshtatshme për familjet e tyre, po përdoren përsëri sot për qëllime politike,” deklaroi Krivokapiq, duke iu përgjigjur pyetjes së gazetarëve. “Qëndrimi im ndaj Srebrenicës është i qartë, unë fillova procesin e shkarkimit të një ministri për shkak të Srebrenicës, megjithëse e dija se mund të ishte një përpjekje për të përmbysur qeverinë, por marrëveshja që nënshkrova me udhëheqësit e opozitës ishte më e rëndësishme për mua sesa sa kohë qeveria do të zgjasë,” tha Kryeministri. Ai gjithashtu shprehet se pajtimi është më i rëndësishëm se çdo grindje. “Mesazhi i vetëm është një mesazh dashurie, nëse nuk ka diçka të tillë, atëherë ne do të helmojmë breza dhe kjo nuk është në interesin e askujt,” tha Krivokapiq.

SHARE