GJUKANOVIQ: LUFTA NUK KA MBARUAR, NUK DUHET TË ZHVLERËSOJMË REZULTATET

Lufta nuk ka mbaruar, virusi korona është një problem global, dhe përgjigjja për të duhet të jetë globale. Nuk ka asnjë shtet që mund ta zgjidhë problemin e tij me kapacitetet e tij kombëtare, tha Presidenti i Malit të Zi Millo Gjukanoviq, i cili mori pjesë në prezantimin e kapacitetit të helikopterit të njësive të kujdesit intensiv.

Sipas Gjukanoviqit, përgjigjen për këtë problem duhet ta japin shkenca mjekësore dhe profesioni, dhe deri atëherë ne duhet të vazhdojmë me këtë regjim kufizues të jetës dhe me kujdes të shtuar, në mënyrë që të mos zhvlerësojmë rezultatet e jashtëzakonshme që kemi arritur.

Gjukanoviq tha se ky është një shembull i shkëlqyer i bashkëpunimit me cilësi të lartë midis Ministrisë së Mbrojtjes dhe Ushtrisë Malazeze me sistemin shëndetësor.

“Jam i lumtur që konfirmova në këtë mënyrë se Mali i Zi është një vend me kapacitete gjithnjë në zgjerim, i cili është i përqendruar në sigurimin e qytetarëve. Kjo është një mundësi për të respektuar atë që ka bërë QKMZ, edhe një herë të theksohet roli i jashtëzakonshëm që Ushtria Malazeze ka luajtur në këtë situatë krize ”, tha Gjukanoviq. 

“Duhet kujtuar se rreth 200 njerëz janë angazhuar vazhdimisht në sigurimin e lehtësirave shëndetësore dhe karantinave. Sot, ne mund të dëshmojmë se Ushtria me të vërtetë ka qenë dhe vazhdon të jetë një faktor i rëndësishëm në rezultate kaq të mira që shteti i Malit të Zi ka arritur deri më tani,” tha Presidenti.

“Të gjithë ne në Ministrinë e Mbrojtjes jemi jashtëzakonisht mirënjohës ndaj Presidentit të Malit të Zi, Qeverisë së kryesuar nga Kryeministri, për të kuptuar që në periudhën e kaluar kemi investuar burime të konsiderueshme në ngritjen, modernizimin dhe pajisjen e Ushtrisë së MZ, në mënyrë që të mund t’i përgjigjet këtij misioni të tretë, i cili është sot më e rëndësishmja, kur përballemi me një krizë si kjo,” tha Ministri Boshkoviq.

Drejtori i QKMZ, Jevto Erakoviq tha se pajisjet e reja, të siguruara nga Ushtria malazeze, e bëjnë sistemin shëndetësor shumë më të fortë, më të suksesshëm dhe më efikas.

Erakoviq, ashtu si Presidenti i Malit të Zi, theksoi se nuk është koha për t’u qetësuar, sepse lufta kundër koronavirusit nuk kishte mbaruar.

SHARE