BLEGTORËT PËR ÇMIMIN E QUMËSHTIT TË HËNËN ME TRE MINISTRA

Përfaqësuesit e prodhuesve të qumështit kanë dorëzuar dje propozimet e tyre në Ministrinë e Bujqësisë, në mënyrë që një pjesë e parave që marrin t’u rritet dhe t’u zvogëlohet kostoja, të cilat Qeveria duhet t’i shqyrtojë sot ose nesër. Propozohet të ulen taksat për drithërat dhe ushqimin e kafshëve, si dhe për një numër më të madh të produkteve të qumështit, rritja e subvencioneve dhe zvogëlimi i marzheve tregtare. Propozimet i referohen departamenteve të bujqësisë, financave dhe zhvillimit ekonomik, kështu që të hënën u dakordua takimi i prodhuesve me ministrat e bujqësisë Aleksandar Stijoviq, të financave Millojko Spajiq dhe të zhvillimit ekonomik Jakov Millatoviq. Përfaqësuesi i Shoqatës së Blegtoreve, Vllado Lakiq, tha dje për “Vijesti” se deri të hënën do të kenë takime me të gjithë prodhuesit, që në rast të përgjigjes negative të hënën, të gjithë do të ndalojnë dorëzimin e qumështit të papërpunuar në qumështore dhe të bien dakord për të tjera të mundshme protestes.

SHARE