ABAZOVIQ: PRESIM QËNDRIMIN E PSP-së, DO TË DOJA QË ATA TË JENË PJESË E QEVERISË

Kreu i Lëvizjes Qytetare URA, Dritan Abazoviq, tha se për sa i përket qeverisë së pakicave, ata ende janë në pritje të qëndrimit të Partisë Socialiste Popullore (PSP). Siç njoftoi ai, URA do të respektojë qëndrimin e PSP-së, sido që të jetë ai për çështjen e qeverisë së pakicave. Abazoviq tha se do të dëshironte që PSP të ishte pjesë e qeverisë evropiane dhe, siç tha ai, vagoni që duhet të çojë në pajtim në Mal të Zi. Pas ligjëratës në Fakultetin Ekonomik, Abazoviq u tha gazetarëve se kur është fjala për Qeverinë, afatet skadojnë dhe se URA theksoi edhe më herët se nuk është problem të shkohet në zgjedhje nëse nuk arrihet një zgjidhje. Abazoviq shtoi se derisa të përcaktohet se kush mund ta përbëjë shumicën dhe nëse ajo ekziston absolutisht, nuk është serioze të trajtohen emra dhe në atë mënyrë ata emra të futen në një situatë të pakëndshme. I pyetur se sa do të presë qëndrimin e PSP-së, ai deklaroi se deri në fund të javës pret të vendosë për pjesëmarrjen e mundshme në qeverinë e pakicës. I pyetur nëse do ta propozojë kryetarin e Kuvendit me opozitën, ai tha se sot do të ketë konsultime në nivel të krerëve të klubeve parlamentare.

SHARE