RADULLOVIQ: MALI I ZI DËSHMON ANGAZHIMIN E TIJ PËR BASHKËPUNIM RAJONAL

Sot, Ministri i Punëve të Jashtme Gjorgje Radulloviq hapi takimin e parë të Komitetit të Koordinatorëve Kombëtarë brenda presidencës malazeze të Nismës së Evropës Qendrore (CEI) për vitin 2021, e cila po mbahet virtualisht, e organizuar nga Ministria e Punëve të Jashtme. Radulloviq shprehu kënaqësi me faktin që Mali i Zi vazhdoi të kryesojë Nismën edhe këtë vit, të cilin ai e vlerësoi si një konfirmim të angazhimit tonë për bashkëpunimin rajonal, por edhe si një motiv shtesë për aktivitetet e mëtejshme. Ai deklaroi se Mali i Zi është i vendosur të bëhet pjesë e sistemit të vlerës evropiane dhe se Qeveria e re mbetet e përkushtuar për përparim të mëtejshëm në kuadrin e integrimit në BE, zhvillimin e marrëdhënieve të fqinjësisë së mirë, si dhe angazhimin aktiv në iniciativa të shumta rajonale. “Në kohën e pasigurisë të sjellë nga pandemia, unë jam i bindur se na duhet bashkëpunimi rajonal më shumë se kurrë dhe se duhet të bashkojmë forcat dhe të veprojmë së bashku,” tha kreu i diplomacisë malazeze. Ai gjithashtu tha se Mali i Zi vlerëson rolin unik të CEI në promovimin e dialogut konstruktiv dhe bashkëpunimit të orientuar në projekt në fushat strategjike për më shumë se 30 vjet. Ai theksoi se Mali i Zi do të bëjë çdo përpjekje për të siguruar efikasitetin e punës së Nismës gjithashtu këtë vit, në mënyrë që të forcojë partneritetet me të gjitha vendet anëtare të CEI, Sekretariatin, si dhe aktorë të tjerë të rëndësishëm rajonal.

SHARE