Ja pse duhet të hani kastraveca turshi më shpesh

Nëse nuk i hani, pasi ta lexoni këtë tekst do të ndryshoni mendim. Sëmundjen, nga e cila shumica e njerëzve vuajnë, e mund kjo perime

Kastravecat përmbajnë mjaft ujë, pak yndyrë, proteina dhe fibra. Kanë pak kalori, por përmbajnë shumë elementë të dobishëm si antioksidantë, kalium, vitaminë A dhe C. Ju përveç se do të hidratoheni do të përfitoni edhe shumë vitamina e minerale.

Kastravecët turshi do të duhej shpesh t’i konsumoni nëse jeni nën stres, sepse ndikojnë në mënyrë preventive kundër zhvillimit të thatit në lukth.

Mbrojnë edhe lukthin, por u ndihmojnë edhe personave të cilat janë të sëmurë nga diabeti i tipit 2, sepse stabilizojnë nivelin e hemoglobinës, proteinat në qelizat e gjakut në zorrë të cilat transmetojnë oksigjenin.Reklama

Kastravecat konsiderohen si perimet e katërta në botë për nga sasia e kultivuar dhe njihen si një nga ushqimet më të mira për shëndetin e përgjithshëm. Shpesh referohen si “superushqim”.

Ekziston një dallim i madh në mes të turshive të përgatitura në kushte shtëpiake dhe atyre të përpunuara për treg. Në turshitë industriale janë të pranishme sulfatet si konservues, e ato te fëmijët me astmë mund të shkaktojnë vështirësi në frymëmarrje.

Në turshitë industriale ka shumë uthull, kështu që janë më të tharta se turshitë shtëpiake dhe nuk janë kualitative, nëse konsumohen në sasi të mëdha.

Te turshitë industriale, me pasterizim në temperatura të larta ngadalësohen dhe ndërpriten proceset e enzimave. Për fat të keq, pjesa më e madhe e turshive industriale është e pasterizuar, nuk përmban baktere të mira por përmban sasi të mëdha të kripës, gjë që nuk është e shëndetshme.

SHARE