BORDI VOTOI BUXHETIN PËR VITIN 2022

Komisioni Parlamentar për Ekonomi, Financa dhe Buxhet sot i propozoi Kuvendit miratimin e Projektligjit për buxhetin për vitin e ardhshëm me vendim për huamarrje. Në fillim të seancës, ministri i Financave dhe Mirëqenies Sociale, Millojko Spajiq, paralajmëroi se Qeveria do të tërheqë dy pika për huamarrjen, por shtoi se pushteti ekzekutiv do t’i tërheqë të gjitha amendamentet e veta dhe të tjerëve do t’iu refuzojë propozimet. Ai tha se mazhoranca, natyrisht, ka të drejtë vote për to, por se Qeveria është apriori kundër të gjitha ndryshimeve shtesë, për të balancuar të hyrat dhe shpenzimet në buxhet. Kjo bëhet në mënyrë që të ketë një anë të balancuar të të ardhurave dhe shpenzimeve. Pro buxhetit votuan shtatë deputetë, një kundër dhe tre abstenuan. Sot në Kuvend duhet të nisë debati për buxhetin e vitit të ardhshëm.

SHARE