Tharja më e mirë e rrobave kur jashtë është ftohtë

Për të përshpejtuar të gjithë procesin, shumë njerëz ndezin ngrohjen dhe ngrohësit, gjë që rezulton në një faturë më të lartë të energjisë elektrike.

Larja dhe tharja e rrobave është një punë që duhet bërë dhe në dimër zgjat pak, duke pasur parasysh të ftohtin.

Për të përshpejtuar të gjithë procesin, shumë njerëz ndezin ngrohjen dhe ngrohësit, gjë që rezulton në një faturë më të lartë të energjisë elektrike. Prandaj të gjithë po përpiqen të gjejnë mënyra që do të përshpejtojnë tharjen e rrobave, të cilat nuk do të ndikojnë në balancën në portofol.

Nëse nuk përdorni tharëse ose radiator, peshqirët mund të duhen deri në 24 orë për t’u tharë në ambiente të mbyllura.

Në një nga grupet e këshillave për pastrimin dhe mirëmbajtjen e shtëpisë në Facebook, një grua pyeti se si të thahen rrobat dhe peshqirët kur ato nuk mund të thahen jashtë. Ky postim mori mbi 600 përgjigje nga tifozët e pastrimit duke ndarë këshillat e tyre më të mira.

Rrotullime shtesë

Disa këshillojnë ta vendosni në një rrotullim shtesë për të zvogëluar sasinë e ujit që mbetet në rroba, ndërsa dikush shkroi: “Bëni një rrotullim shtesë. Varni rrobat që mund të varen në varëse rrobash dhe vendosini në një dritare të hapur. Vendoseni pjesën tjetër nën kondicioner. Zakonisht vendos peshqirë në qafë”.

Një person tjetër komentoi: “Unë bëj tri rrotullime me secilën ngarkesë. Unë kam një shtëpi trekatëshe, ndaj i vendos rrobat të thahen kudo. Çdo gjë është tharë deri në mëngjes. Peshqirët thahen mbi gardh dhe futen në tharëse për 10 minuta”.

Një i tretë sugjeroi: “Rrotullim shtesë, pastaj varje në varëse rrobash të vendosura mbi kornizën e derës si dhe në shufrën e perdes së dushit”.

“Zakonisht i rrotulloj peshqirët dy herë përpara se t’i vari. Sa më shumë hapësirë në kazanin e makinës, aq më mirë”. /KP/

SHARE