Njihuni me disa nga simptomat e depresionit

Jo të gjithë me depresion do të përjetojnë të njëjtat simptoma. Simptomat mund të ndryshojnë në atë se sa sa shpesh ndodhin dhe sa kohë zgjasin.

Nëse përjetoni disa nga shenjat dhe simptomat e mëposhtme të depresionit pothuajse çdo ditë për të paktën 2 javë, ju mund të jetoni me depresion:

 • ndjeheni të trishtuar, të shqetësuar ose “bosh”
 • ndjenja e pashpresë, e pavlerë dhe pesimiste
 • qani shumë
 • ndiheni i/e mërzitur ose i/e zemëruar
 • humbja e interesit për hobi dhe interesat që dikur ju pëlqenin
 • ulje e energjisë ose lodhje
 • vështirësi në përqendrim, në kujtesë ose në marrjen e vendimeve
 • duke lëvizur ose duke folur më ngadalë
 • vështirësi për të fjetur, zgjim herët në mëngjes ose gjumi i tepërt
 • oreksi ose ndryshime në peshë
 • dhimbje fizike kronike pa shkak të qartë që nuk përmirësohet me trajtimin (dhimbje koke, dhimbje ose dhimbje, probleme me tretjen, ngërçe)
 • mendimet e vdekjes, vetëvrasjes, vetëlëndimit ose tentativave për vetëvrasje
SHARE