Detajet që e bëjnë shtëpinë të duket e lirë dhe e bukur

Shumë njerëz investojnë kohë dhe para për të dekoruar shtëpinë e tyre, por nëse bëjnë disa gabime në dekorimin, shtëpia juaj do të duket e lirë. Shmangni detaje të tilla si perde të shkurtra, lule plastike, radiatorë që dominojnë dhomat, tapete të lira…

Nuancat për llambat dhe dritat e tavanit janë një mënyrë e thjeshtë dhe relativisht e përballueshme për të “ngritur” pamjen dhe ndjesinë e çdo hapësire.

Zgjidhni tonet që përputhen me ngjyrën e mureve dhe mobilieve ose rafteve. Ju gjithashtu mund të zgjidhni një copë deklaratë nëse dhoma ka tone dhe dekorim neutral. Konsideroni gjithashtu opsionin e disa niveleve të intensitetit të dritës në mënyrë që të krijoni gjithmonë atmosferën që dëshironi.

Ndriçimi me telekomandë është gjithashtu një zgjedhje e mirë. Nëse sapo po rinovoni shtëpinë tuaj, mund të tundoheni të merrni një dritë të thjeshtë tavani ‘për herë të parë’. Megjithatë, përvoja thotë se do t’i lini ashtu, ndaj është më mirë të merrni kohë për të blerë një model më të bukur, transmeton KP.

Zgjidhni elemente të mbyllura

Raftet janë një shtesë e mrekullueshme për çdo dhomë. Ato janë të shkëlqyera për të shfaqur foto, suvenire dhe bimë. Por ato nuk janë aspak një zgjedhje e mirë për organizimin e sendeve të përditshme dhe të ngjashme. Njerëzit shpesh zgjedhin elementë të ruajtjes së hapur për lehtësinë e përdorimit të përditshëm.

Megjithatë, përveç kësaj, nuk ka përparësi të tjera. Përveç mbledhjes së pluhurit, elementë të tillë duken gjithmonë të rrëmujshëm dhe ndikojnë në përshtypjen e hapësirës, sado bukur të jenë vendosur gjërat mbi to. Nëse vërtet nuk mund t’i shmangni, merrni kosha dhe kuti të përshtatshme për të “kamufluar” gjërat.

Një grup i të njëjtave mobilie

Dikur ishte shumë në modë. Merrni një kornizë krevat, komodë dhe gardërobë në të njëjtën ngjyrë, model dhe madhësi. Por dekorimi i shtëpisë dhe tendencat e lidhura me to ndryshojnë çdo sezon. Dhe kompletet e përputhshme janë një gjë e së kaluarës. Zakonisht duken pa shije dhe “të lirë”

Kabllo të dukshme dhe pjesë të tjera të mëdha

Sot, pothuajse nuk ka asnjë dyqan për përmirësimin e shtëpisë që nuk ofron një shumëllojshmëri organizatorësh. Për më tepër, ka nga ato të destinuara pikërisht për kamuflimin e kabllove të ndryshme. Ata janë një gjë e mrekullueshme nëse nuk jeni në gjendje t’i fshihni në ndonjë mënyrë tjetër.

Përveç kabllove, një fshesë me korrent e dukshme, fshesa dhe gjëra të ngjashme të mëdha nuk të lënë përshtypje të mirë. Provoni të instaloni një ndarje ose perde të vogël. Ose mbase hiqni raftin e një gardërobë të gjatë dhe lini vend për gjëra më të mëdha.

Qilimi i papërshtatshëm

Qoftë shumë i vogël apo shumë i madh, një qilim me përmasa, ngjyrë dhe stil të gabuar do të prishë çdo hapësirë. Dhe një tapet që zgjidhet saktësisht sipas masës do të bëjë një ndryshim të madh. Kështu, për dhomën e ndenjes dhe të ngrënies zgjidhni ato me përmasa më të mëdha dhe për banjën më të vogla ose të bëra me porosi me elementë.

Ju gjithashtu mund të zgjidhni opsionin pa qilima, i cili do ta bëjë më të lehtë mirëmbajtjen e shtëpisë tuaj dhe të ketë vetëm ato dekorative (për shembull, nën tryezën e gazetës). Zgjidhni ngjyra më të errëta nëse keni fëmijë të vegjël ose disa anëtarë të familjes për ta bërë më të lehtë mirëmbajtjen. Zakonisht këshillohen ato me florë të ulët, megjithëse me ato të larta japin një përshtypje më joshëse.

SHARE