FORCIM I DOMOSDOSHËM I BASHKËPUNIMIT EKONOMIK NDËRMJET KOSOVËS DHE MALIT TË ZI

Vazhdimi i bashkëpunimit mes Malit të Zi dhe Kosovës në të gjitha fushat, veçanërisht në sferën e ekonomisë është i një rëndësie vendimtare, duke pasur parasysh se marrëdhëniet mes dy vendeve tashmë janë të shkëlqyera dhe se ato janë duke u zhvilluar dhe përmirësuar vazhdimisht, u vlerësua në takimin e zëvendëskryeministres dhe ministres së Çështjeve Evropiane, Jovana Maroviq me kryeministrit të Kosovës, Albin Kurtit. Marovic, siç është njoftuar nga Ministria e Çështjeve Evropiane, ka theksuar se bashkëpunimi rajonal është një nga prioritetet kryesore të Malit të Zi dhe se, në përputhje me rrethanat, stabiliteti i rajonit është kusht për zhvillim të mëtejshëm, në mënyrë që të kontribuojë në imazhin pozitiv të Ballkanit Perëndimor. “Në takim u theksua se të dy vendet ndajnë të njëjtat angazhime të politikës së jashtme, por edhe hapje për bashkëpunim të ndërsjellë dhe gatishmëri për sipërmarrje dhe projekte të përbashkëta përmes formateve të Procesit të Berlinit, të 6 vendeve të  Ballkanit Perëndimor, si dhe përmes një sërë nismash të tjera rajonale”, thuhet në njoftim. Sipas deklaratës, Kurti ka theksuar se Kosova dhe Mali i Zi kanë bilanc pozitiv të tregtisë së jashtme, prandaj është e nevojshme të vazhdohet me forcimin e bashkëpunimit ekonomik dhe investimeve, të cilat do të reflektohen në përfitimet ekonomike të dy vendeve. “U konstatua se marrëdhëniet mes Malit të Zi dhe Kosovës janë miqësore, pa çështje të hapura dhe të bazuara në besimin e ndërsjellë, fqinjësinë e mirë dhe perspektivën e përbashkët evropiane dhe euroatlantike”, përfundon deklarata.

SHARE