MIRATOHET PROGRAMI I INOVACIONIT DERI NË VITIN 2024

Sot, Qeveria miratoi Programin e Inovacionit nga ky vit deri në vitin 2024, qëllimi i të cilit është të paraqesë në një vend të gjitha linjat përkatëse të programit të mbështetjes për inovacionet që janë planifikuar në periudhën në vijim, njoftoi Ministria e Zhvillimit Ekonomik. Ministria tha se ato linja programi do të duhet ta bëjë më të lehtë komunitetit të inovacionit të njohë të gjitha instrumentet që do të jenë në dispozicion dhe të fokusuara në të gjithë ciklin e zhvillimit të inovacionit – nga vetë ideja deri te komercializimi i saj dhe hyrja në treg. “Duke njohur rëndësinë e inovacionit në zhvillimin ekonomik të vendit dhe forcimin e konkurrencës, Qeveria dhe Ministria po punojnë vazhdimisht për të përmirësuar dhe stimuluar inovacionin përmes kornizave ligjore dhe strategjike,” thuhet në deklaratë. Programi i propozuar përmban tetë linja programore të Ministrisë, të cilat do të zbatohen në bazë të konkurseve publike.

SHARE