ENDE NUK KA KONSENSUS PËR KOMBINIMIN E VAKSINAVE

Konsensusi për kombinimin e vaksinave të koronavirusit nuk është arritur ende në të gjithë botën, tha epidemiologja në Institutin e Shëndetit Publik (ISHP), Millena Popoviq Samarxhiq. Ajo tha se praktika e marrjes së një lloji të vaksinës si e para dhe lloji tjetër si doza e dytë tashmë ekziston në disa vende, ku kombinohen vaksina të ndryshme. “Për shembull, pas AstraZeneca-s  jepet vaksina Pfizer, pas Sinofarm jepet vaksina Pfizer,” tha ajo në një video të postuar në llogarinë e ISHP në Twitter. Popoviq Samarxhiq vuri në dukje praktikën e futjes së dozës së tretë, në situata në të cilat nuk u mat një përgjigje adekuate në titrin e antitrupave. “Në vendin tonë, është një procedurë e vazhdueshme, e cila duhet të përfundojë përmes Komisionit Kombëtar për Imunizimin, dhe ne shpresojmë që së shpejti të kemi një rekomandim,” tha ajo.

SHARE