MË 30 KORRIK, DËGJIM PUBLIK PËR MINISTREN BRATIQ

Komiteti për Arsimin, Shkencën, Kulturën dhe Sportin do të dëgjojë ministren e këtij departamenti Vesna Bratiq, me iniciativën e presidentit të atij organi parlamentar, Damir Shehoviq. Ministrja Bratiq, siç është rënë dakord, do të merret në pyetje të Premten e ardhshme, 30 korrik, në mesditë. Gjashtë deputetë të opozitës dhe Bozhena Jellushiq nga LQ Ura votuan për iniciativën, ndërsa gjashtë përfaqësues të koalicionit qeverisës ishin kundër. Presidenti i bordit, Damir Shehoviq, thotë se në arsim, u bë një spastrim klasik dhe konfrontim me të papërshtatshmit, pa marrë parasysh rezultatet e tyre individuale të punës. “Dëm i madh është bërë në sistemin tonë arsimor. Nuk ka asnjë argument që mund të justifikojë shkarkimin e të gjithë drejtorëve pa një analizë më të hollësishme,” tha ai. Shehoviq tha se një nga arsyet e seancës ishte që bordet e shkollave nuk ishin konstituuar në përputhje me ligjin, ndërsa tjetra ishte e një natyre ligjore, “sepse të gjithë drejtorët u shkarkuan kundër ligjit dhe në mënyrë të paligjshme.”

SHARE