TAKIMI I NESËRM: FD DO TË KËRKOJË LARGIMIN E KRIVOKAPIQ

Udhëheqësit e Frontit Demokratik Andrija Mandiq dhe Milan Knezeviq, si dhe kryetari i Lëvizjes për Ndryshime Nebojsha Medojeviq, do të kërkojnë në takimin e nesërm të udhëheqësve të shumicës parlamentare që të arritur një marrëveshje mbi një qeveri të re me një kryeministër të ri bazuar në vullnetin elektoral të qytetarëve, ka mësuar Pobjeda. Disa burime të Pobjeda thanë se nëse nuk arrihej marrëveshja për një qeveri të re, ata do të propozojnë një qeveri kalimtare për t’u përgatitur për zgjedhjet parlamentare, duke përfshirë një marrëveshje mbi kushtet e zgjedhjeve.  “Ne nuk insistojmë që kryeministri të jetë nga FD, mund të jetë gjithashtu nga URA ose Demokratët, por Krivokapiq nuk ka mbështetjen tonë,” tha një burim pranë krye të FD për Pobjeda. Sidoqoftë, FD beson se për shkak të refuzimit të Demokratëve dhe URA për të zëvendësuar kryeministrin Krivokapiq, do të jetë e vështirë të arrihet ndonjë marrëveshje. Zëvendës Kryeministri dhe udhëheqësi i Lëvizjes Qytetare URA, Dritan Abazoviq, tha dje se ai me siguri do të merrte pjesë në takimin e liderëve të shumicës parlamentare.

SHARE