ZGJEDHJET TË MBAHEN NË PËRPUTHJE ME ARRITJET DEMOKRATIKE

Ambasadorja turke, Songul Ozan, shprehu shpresën se zgjedhjet parlamentare, të planifikuara për më 30 gusht, do të zhvillohen në rendin më të mirë dhe në përputhje me arritjet tashmë demokratike të Malit të Zi.

Nënkryetari i Parlamentit të Malit të Zi, Genci Nimanbegu, mirëpriti Ozan.

Nimanbegu e informoi Ozan me gjendjen aktuale në Mal të Zi të shkaktuar nga pandemia Covid-19, sukseset e sistemit shëndetësor malazez në luftën kundër tij, si dhe shembuj të rinj të infeksioneve në Mal të Zi si destinacioni i parë pa korona në Evropë.

Ai gjithashtu informoi për fillimin e aktiviteteve rreth zgjedhjeve parlamentare.

Ozan theksoi se zgjedhjet duhet të kalojnë në rendin më të mirë dhe në përputhje me arritjet tashmë demokratike të Malit të Zi.

Ajo gjithashtu informoi Nimanbegun për zhvillimin e ngjarjeve rreth krizës së refugjatëve, të shkaktuar nga konfliktet e luftës në Siri.

Nimanbegu dhe Ozan shprehen një qëndrim të përbashkët se bashkëpunimi midis tyre është një dëshmi e marrëdhënieve shumë të mira midis dy vendeve mike.

SHARE