KROACIA DO TË JETË E LUMTUR TË SHOHË MALIN E ZI NË BE

Duke u anëtarësuar në NATO dhe duke negociuar me Bashkimin Evropian (BE), Mali i Zi ka zgjedhur qartë dhe në mënyrë të pakthyeshme karakterin e demokracive perëndimore, tha Presidenti Kroat Zoran Millanoviq.

Gjatë takimit të sotëm me kryetarin e Parlamentit të Malit të Zi, Ivan Brajoviq, tha se nuk ishte rastësi që ai po vinte në Mal të Zi menjëherë pas marrjes së detyrës.

“Ju jeni një vend që keni marrë vendime të mira në kohë. Duke u anëtarësuar në NATO dhe duke negociuar me Bashkimin Evropian, ju keni zgjedhur qartë dhe në mënyrë të pakthyeshme karakterin e demokracive perëndimore,” theksoi Millanoviq.

Ai theksoi se Bashkimi Evropian përfaqëson mjedisin më të mirë për vendet tona dhe se është një shoqëri në të cilën Kroacia do të jetë e lumtur të shohë Malin e Zi sa më shpejt të jetë e mundur, si vendi i parë anëtar në periudhën tjetër të dukshme.

Gjatë takimit, Brajoviq tha se kjo vizitë ishte një konfirmim tjetër i marrëdhënieve të mira bilaterale midis dy vendeve, si dhe mbështetje e qartë për Malin e Zi në rrugën e saj të integrimit.

Ai falënderoi Republikën e Kroacisë për ndihmën e saj në përmbushjen e qëllimeve tona strategjike të politikës së jashtme, në të cilat bashkëpunimi thelbësor midis dy parlamenteve luajti një rol të madh.

Gjatë takimit, ata diskutuan sfidat aktuale shëndetësore dhe ekonomike, me besimin se Mali i Zi dhe Republika e Kroacisë do t’i kapërcejnë ato me sukses.

Presidenti i Malit të Zi, Millo Gjukanoviq dhe Presidenti i Republikës së Kroacisë, Zoran Millanoviq, morën pjesë sot në Kotor në raundin tradicional të Marinës Boka, vizituan Katedralen e Shën Tripunit dhe vizituan Dioqezën e Kotorrit.

Millanoviqi përfundoi vizitën e tij dy-ditore në Mal të Zi me një vizitë në Kotor. Në fund të vizitës, Gjukanoviq përgatiti një drekë pune për nder të mysafirit nga Kroacia, në prani të të dy delegacioneve.

SHARE