LISTA “FILLIMI I RI” DHE “FORCA” NËNSHKRUAN MARRËVESHJEN PËR PUSHTET NË ULQIN

Koalicioni “Fillim i Ri” dhe Forca  e Re Demokratike  kanë rënë dakord të dielën për një marrëveshje koalicioni për formimin e qeverisë në Komunën e Ulqinit për katër vitet e ardhshme. Kjo marrëveshje është nënshkruar në emër të subjekteve politike nga Omer Bajraktari dhe Genci Nimanbegu. „Jemi të bindur se kjo aleancë do të shënojë fillimin e ringjalljes ekonomike, sociale, infrastrukturore dhe çdo ringjalljeje tjetër për komunën e Ulqinit dhe vazhdimin e projekteve që shënuan luftën politike të partnerëve, konkretisht: përfundimin e studimeve për port dhe universitetin e Ulqinit i cili është i përfshirë në Buxhetin e Malit të Zi, ndërtimi i kapaciteteve të reja hoteliere të kategorisë ekskluzive, detyrimet ligjore për lundrueshmërinë e lumit Buna dhe ndërtimi i urës në të, vazhdimi i rivitalizimit të qytetit të vjetër dhe rigjallërimi urban i gjithë komunën,“ thuhet në deklaratë. Ata shtuan se e dinë se përgjegjësia e tyre është e madhe, por janë të sigurt se me ide të përbashkëta, vizione dhe përkushtim, si dhe me mbështetjen e Qeverisë dhe deputetëve të Kuvendit të Malit të Zi, do të kenë sukses në mandatin e ardhshëm katërvjeçar, Ulqini të bëhet vend shumë më i mirë për të jetuar për të gjithë qytetarët tanë. „U bëjmë thirrje partive që janë në opozitë në nivel lokal të punojnë së bashku, sepse Ulqini është i të gjithëve,“ theksohet në deklaratë. Sipas dispozitave të kësaj marrëveshjeje, për dy vitet e para funksionin e kryetarit të Komunës së Ulqinit do ta kryejë përfaqësuesi i Koalicionit “Fillim i Ri” e më pas përfaqësuesi i Forcës së Re Demokratike. Kuvendi i Komunës së Ulqinit për dy vitet e para do të drejtohet nga një përfaqësues i Forcës, ndërsa për dy vitet e mbetura të mandatit të Kuvendit do ta kryesojë një përfaqësues i Koalicionit “Fillim i Ri”. Më 25 maj është caktuar seanca konstituive e thirrjes së re të Kuvendit të Komunës së Ulqinit.

SHARE