DAVOS, ZELENSKYY KËRKON SANKSIONE MAKSIMALE KUNDËR RUSISË

Presidenti ukrainas Volodymyr Zelenskyy bëri thirrje për sanksione “maksimale” kundër Rusisë gjatë një fjalimi virtual në ditën e parë të mbledhjes së Forumit Ekonomik Botëror në Davos të Zvicrës, ku marrin pjesë drejtues të korporatave dhe qeverive. “Është e nevojshme të ndryshohet qasja, të mos reagohet, por të veprohet dhe të veprohet në mënyrë parandaluese dhe jo vetëm për t’u përshtatur me realitetet e reja që kemi, por për të krijuar mjete të reja, precedentë të rinj. Shikoni se çfarë ka bërë tashmë Ukraina. Guximi ynë ka shënuar një precedent historik, duke mos dëgjuar ata që thoshin se mbrojtja jonë nuk do të zgjasë më shumë se disa ditë”. Zelenskyy tha se sanksionet duhet të shkojnë më tej për të ndaluar agresionin rus, duke përfshirë embargon e naftës, duke bllokuar të gjitha bankat e saj dhe duke ndërprerë plotësisht tregtinë me Rusinë.

SHARE