GJUKANOVIQ: MBËSHTETJE E FORTË E MALIT TË ZI NË NEGOCIATAT MIDIS BEOGRADIT DHE PRISHTINËS

Presidenti i Malit të Zi, Millo Gjukanoviq, përsëriti mbështetjen e fortë të Malit të Zi për procesin e negociatave midis Beogradit dhe Prishtinës, në mënyrë që të arrihet një zgjidhje e mirë përmes këtij procesi, i cili do të respektojë realitetin, u theksua gjatë bisedës me Ambasadorin e Republikës së Kosovës në Mal të Zi Ylber Hysa. Gjukanoviq shprehu kënaqësi me marrëdhëniet midis Malit të Zi dhe Republikës së Kosovës, të cilat tradicionalisht janë shembullore dhe gjithashtu forcohen nga kontributet e reja të respektit të ndërsjellë dhe bashkëpunimit ndërshtetëror edhe në këtë kohë. Ai përgëzoi zgjedhjen e qeverisë së re të Republikës së Kosovës dhe përsëriti urimet e tij për zgjedhjen e Presidentes Osmani, duke shpresuar se kjo do të kontribuojë në arritjen e qëllimeve të vendit tonë fqinj, të cilat ne i ndajmë dhe për të cilën aspirojmë së bashku. Në atë kontekst, Gjukanoviq përsëriti gatishmërinë e Malit të Zi për të shkëmbyer përvoja me Kosovën të rëndësishme për përparimin në rrugën drejt BE dhe NATO. Ambasadori Hysa falënderoi Presidentin për mikpritjen, e informoi për situatën aktuale në vendin e tij, duke përcjellë përshëndetjet e Presidentes të Republikës së Kosovës dhe Shefit të Diplomacisë. Ambasadori Hysa shprehu dëshirën e tij për të vazhduar bashkëpunimin për të njëjtat vlera dhe qëllimet evropiane dhe euro-atlantike. Bashkëbiseduesit shkëmbyen informacione mbi situatën aktuale epidemiologjike dhe procesin e imunizimit, i cili duhet të përshpejtohet për të krijuar kushte për normalizimin e jetës dhe rimëkëmbjen ekonomike.

SHARE