FRANCA RRIT INVESTIMET NË MAL TË ZI

Në fund të vizitës së tij tre-ditore në Paris, Ministri i Jashtëm Gjorgje Radulloviq u takua me Clement Bonn, Sekretari i Shtetit për Çështjet Evropiane në Ministrinë e Evropës dhe Punëve të Jashtme, ku u nënshkrua një Marrëveshje Bashkëpunimi me Agjencinë Franceze të Zhvillimit. Prania në Ballkanin Perëndimor, siç theksoi kreu i diplomacisë malazeze, është një shans i jashtëzakonshëm për të realizuar bashkëpunim konkret midis atij vendi dhe rajonit tonë. “Mesazhet inkurajuese nga Franca, si një anëtar i shquar i BE-së, janë të një rëndësie thelbësore për ne, dhe veçanërisht vlerësojmë angazhimin e partnerëve francezë për përparimin ekonomik të Ballkanit Perëndimor. Përmes një projekti 50 milion euro. Ky fakt është një sinjal i qartë i angazhimit të Francës,” tha Radulloviq. Sipas Ministrisë së Jashtme, Sekretari i Shtetit për Çështjet Evropiane Bonn tha se Franca dëshiron të forcojë marrëdhëniet dypalëshe me Malin e Zi.

SHARE