SIMOVIQ: MALI I ZI DHA NJË PËRGJIGJE NË KOHË, TË VENDOSUR DHE EFEKTIVE

Zëvendëskryeministri dhe Kryetari i Trupit Koordinues Kombëtar për Sëmundjet Infektive, Millutin Simoviq, tha sot në debati dyditor parlamentar ka treguar se Mali i Zi ka siguruar një përgjigje në kohë, të vendosur dhe efektive ndaj pandemisë së re të koronavirusit.  

“Unë do t’ju kujtoj se çelësi i rezultatit tonë të përbashkët ishte afati, vendosmëria, organizimi i mirë dhe menaxhimi i përgjegjshëm i krizave me përgjegjësi dhe një nivel i lartë i ndërgjegjësimit të qytetarëve”, tha Simoviq në një deklaratë përmbyllëse pas diskutimeve për aktivitetet e Qeverisë dhe masat në përgjigje të pandemisë së koronavirusit të ri.

Simoviq tha se forca e përgjigjes sonë ishte në bashkëpunimin e suksesshëm të profesionit dhe institucioneve në krijimin e përgjigjes.

“Kjo është një kohë kur së bashku duhet të luftojmë për shëndetin dhe jetën e çdo qytetari, të ruajmë çdo vend pune, të ruajmë çdo biznes, nga sipërmarrësit më të vegjël, tek ndërmarrjet e mëdha. Kjo është një kohë kur, në këtë krizë, duhet të kemi një vizion zhvillimi dhe në fund të fundit të gjithë masat duhet të jenë së pari në funksion të stabilizimit dhe më pas të zhvillimit. Prandaj, ne do të jemi të vendosur dhe të guximshëm për ta arritur këtë. Dhe masa e gjithë kësaj do të jetë qëndrueshmëria e financave publike dhe e ndershmërisë,” përfundoi Simoviq.

SHARE