NË GJYSMËN E DYTË TË MUAJIT MAJ, DO TË HAPEN OBJEKTET HOTELIERIKE

Kryeministri i Malit të Zi Dushko Markoviq u tha përfaqësuesve të industrisë së turizmit dhe hotelierëve se më 4 maj do të krijohen parakushtet për funksionimin e ndërmarrjeve të vogla dhe të mesme, dhe se aktivitetet e hotelierisë dhe shërbimit po planifikohen për gjysmën e dytë të muajit maj, duke respektuar rregullat dhe procedurat epidemiologjike.

“Ne gjithashtu do të hapim marinat tona për të gjitha anijet, dhe unë kërkoj që nga sot të përgatitemi për përdorimin e këtyre resurseve,” tha Kryeministri në takim.

Markoviq tha që Mali i Zi nuk ka shpallur një gjendje të jashtëzakonshme sepse kjo kufizon jo vetëm lirinë dhe të drejtat, por edhe potencialin krijues dhe sipërmarrës në çdo segment.

“Edhe sipas rezultatit të luftimit të epidemisë, dhe nga modeli i menaxhimit, Mali i Zi është i ndryshëm nga vendet e tjera,” thekson Kryeministri.

Kryeministri tha në fund të takimit se kishte marrë informacione dhe sugjerime të vlefshme dhe se ato do të analizohen me kujdes nga Qeveria dhe Ministria e Turizmit.

“Pra, ne do t’i bashkojmë forcat dhe njohuritë për të mbështetur turizmin si ekonominë tonë të kapitalit. Ne duam të ruajmë çdo vend pune në turizëm, Qeveria do t’i ndihmojë punonjësit direkt. Turizmi nuk është vetëm një sektor, por një instrument i fuqishëm i tregut për stabilitetin tonë ekonomik dhe monetar. Prandaj, do ta vendosim në ballë të masave tona ekonomike, dhe së shpejti do të dalim me një vendim për të mbështetur ruajtjen e kompanive dhe sipërmarrësve tanë në turizëm, si dhe vendet e punës, me rreth pesë milion euro nga buxheti “, u tha Markoviq përfaqësuesve të industrisë së turizmit dhe hotelierëve në takim.

SHARE