MUGOSHA: NËSE NUK RESPEKTOHEN MASAT, NE DO T’I KTHEJMË KUFIZIMET

Drejtori i Institutit të Shëndetit Publik, Boban Mugosha, tha se shpreson që sjellja e djeshme e qytetarëve ishte vetëm reagimi i parë pas një karantine të gjatë, dhe se ai beson se masat do të respektohes, përndryshe, do të detyrohen të vinin kufizime të reja të daljes.

“Shpresoj që nga sot do të kthehet në normalitet, sepse nëse qytetarët nuk respektojnë masat, ne do të duhet në një farë mënyre të rinvendosim masat e ndalimit. Ne nuk duhet të lejojmë që kontrolli dhe mbikëqyrja e epidemisë të bjerë, në mënyrë që të mos paguajmë një çmim të lartë,” tha ai.

Epidemiologjia është një profesion dhe shkencë për gjetjen e fakteve, dhe bazuar në ato fakte, të gjitha masat bihen, tha Mugosha.

Mund të them me siguri se asnjë vend nuk ishte gati për atë që ndodhi, por çështja ishte një përshtatje e shpejtë dhe Mali i Zi u tregua shumë i aftë këtu, theksoi Mugosha.

“Edhe sot, numri i personave të infektuar po bie ndjeshëm, dhe numri i atyre që shërohen po rritet, kështu që barra për sistemin e kujdesit shëndetësor është minimale, dhe kjo është ajo që kemi dashur, dhe shpresojmë se do të mbetet kështu. Unë u bëj thirrje qytetarëve edhe një herë që të respektojnë masat,” theksoi Mugosha.

SHARE