ABAZOVIQ: MALI I ZI ËSHTË I HAPUR PËR INVESTIME

Mali i Zi është i hapur për investitorët e huaj, gjë që më së miri e dëshmon rekordi i vitit të kaluar në investimet e huaja direkte, i cili për herë të parë kaloi 1 miliard euro, deklaroi kryeministri Dritan Abazoviq në një takim me përfaqësues të kompanive të mëdha amerikane.

Në Uashington, Abazoviq u takua me Shoqatën Amerikane të Biznesit të Evropës Qendrore e cila bashkon kompanitë amerikane me kapitalin më të madh amerikan.

Abazoviq, gjatë një takimi produktiv, prezantoi përfitimet nga investimi në Mal të Zi dhe theksoi se Qeveria është në dispozicion për të përmirësuar më tej marrëdhëniet.

Ai i njohu përfaqësuesit e kompanive amerikane përfitimet e investimit në turizëm, si dhe sektorin e energjisë dhe infrastrukturës.

Abazoviq me kongresmenët në Kapitol: Konfirmohet përkushtimi i Malit të Zi ndaj aleatëve euroatlantikë

Kryeministri i Malit të Zi, Dritan Abazoviq, ishte sot i ftuar special në Mëngjesin e Namazit të njëzet kongresmenëve në Kapitol, selia e Kongresit të Shteteve të Bashkuara të Amerikës.

Siç njofton Qeveria, vizita e Kryeministrit në Mëngjesin e Namazit dhe shkëmbimi i mendimeve me anëtarët e Kongresit ishte një mundësi për të diskutuar për të ardhmen euroatlantike, si dhe për forcimin e mëtejshëm të marrëdhënieve të partneritetit dhe aleancës me SHBA-në.

“Aktivitetet e sotme të kryeministrit Abazoviq në Kapitol konfirmojnë përkushtimin e Malit të Zi ndaj aleatëve euroatlantikë, si dhe për proceset dhe reformat e mëtejshme integruese”, thuhet në njoftim.

Takimi ishte një mundësi për të inkurajuar një bashkëpunim më të fortë me SHBA-në, si partneri më i rëndësishëm strategjik brenda NATO-s.

Gjatë bisedës u shkëmbyen mendime për situatën në rajon, por edhe në nivel global, në kuadër të sigurisë.

SHARE