BAJIQ: OPSION BLLOKIMI TOTAL, DO TË NDIHMONTE GJITHASHTU MBYLLJA E KUFIJVE

Sekretari i Shtetit i Ministrisë së Shëndetësisë Borko BajiQ tha se opsioni i mbrojtur nga Instituti i Shëndetit Publik dhe departamenti nga i cili vjen është një mbyllje totale, por që ky vendim nuk mund të merret pa vlerësimin e institucioneve të tjera përkatëse, kryesisht Ministrisë së Ekonomisë dhe Financave. Ai në programin e mëngjesit TVMZ tha se do të ishte më mirë të mbyllen kufijtë me vendet përreth nga vlerësimi i rrezikut epidemiologjik. “Ne kemi disa mundësi për të mbajtur trafikun përtej kufirit. Këto janë të ashtuquajturat pasaporta të vaksinimit, dmth konfirmimet që dikush është vaksinuar, pastaj konfirmimet se dikush është infektuar me virusin corona dhe një test PCR si një garanci që dikush nuk është infektuar në 72 orët e fundit,” tha ai. Bajiq theskoi se ditët e fundit në Mal të Zi është stabilizuar situata epidemiologjike, duke deklaruar se masat në vend janë rigoroze.

SHARE