ABAZOVIQ: PO E KTHEJMË HEKURANËN NË LAVDINË E VJETËR

Kompania e re EEMZ Hekurana Nikshiq filloi punën sot. Fillimin e punës e zyrtarizuan kryeministri Dritan Abazoviq dhe kryetari i Bordit të Drejtorëve të EEMZ Millutin Gjukanoviq.

Abazoviq tha se punëtorët e mbrojtën fabrikën dhe se kjo ishte një nga ditët më të bukura në mandatin e tij.

“Ne po e kthejmë Hekuranën në shtigjet e lavdisë së saj të vjetër”, tha Abazoviq dhe shtoi se pas 30 vitesh Nikshiqi ka parë dritën e diellit.

„Nikshiqi po merr një pozitë të re, një vlerë të re dhe këtë po e merr i gjithë Mali i Zi”, tha kryeministri.

Ai gjithashtu bëri të ditur se institucionet janë aty për të mbështetur mbrojtjen e të drejtave të punëtorëve.

Punonjësi Lubisha Gjikanoviq ka uruar kthim të lumtur në Hekuranë, me mesazhin se pret që fabrika të ngrihet në këmbë sa më shpejt dhe t’u tregojë të gjithëve se çfarë thesari ka Nikshiqi në dispozicion.

Ai theksoi se kryeministri Abazoviq ka qenë gjithmonë me punëtorët e Hekuranës.  

Kryetari i Bordit të Drejtorëve të EEMZ Millutin Gjukanoviq tha se për Hekuranën ka një plan biznesi, fillimisht duhet të fillojnë punën 300 punëtorë. Ai gjithashtu thekson se ka një vazhdimësi të atij plani.

“Ne nuk do të jemi të kënaqur derisa të shohim se 1,000 punëtorë janë duke punuar në fabrikën e hekurit dhe çelikut,” tha Gjukanoviq.

SHARE