KASALLICA: PROPOZIMI I BUXHETIT NË GJYSMËN E DYTË TË MARSIT

Sekretarja e Shtetit e Ministrisë së Financave dhe Mirëqenies Sociale, Milla Kasallica, njoftoi se propozimi i buxhetit për këtë vit do të jetë në gjysmën e dytë të marsit. “Buxheti është në një projekt të përafërt që duhet të tregojë masën e duhur të vlerës së asaj që janë sfidat ekonomike dhe financiare publike në ekonominë malazeze. Negociatat me njësitë buxhetore janë të vazhdueshme dhe ato negociata do të japin llojin e buxhetit që do të jetë masa tjetër e kursimeve,” tha Kasallica si mysafire në programin e mëngjesit të TV Vijesti. Ajo theksoi se buxheti nuk do të shtrëngojë ekonominë, subjektet ekonomike dhe nuk do të jetë tkurrje për ta. Kasallica njoftoi kalimin në buxhetin e programit dhe se gjithçka në atë pjesë do të përfundojë deri në fund të këtij viti. Ajo tha se buxheti do të duhet t’i shërbejë zhvillimit të ekonomisë së Malit të Zi, e cila duhet të stabilizojë biznesin e saj këtë vit. Sipas saj, ky vit duhet t’i shërbejë stabilizimit të ekonomisë, transparencës së qartë të financave publike, dhe pastaj në rimëkëmbjen e ekonomisë nga vitet e ardhshme, ata do të jenë në gjendje të ristrukturojnë ekonominë dhe të ndryshojnë situatën sipas projekteve ekonomike me karakter prodhimi.

SHARE