GJATË FUNDJAVËS, POTHUAJSE 230 FËMIJË U VAKSINUAN ME MMR

A doctor giving a child an injection

Gjatë vaksinimit urgjent gjatë fundjavës, pothuajse 230 fëmijë kanë marrë vaksinën MMR në Shtëpinë Shëndetësore të Podgoricës. Qendra Shëndetësore e Podgoricës organizoi një vaksinim urgjent me vaksinën MMR në Qendrën Shëndetësore „Stara Varosh“ gjatë fundjavës. Dr. Snezhana Shebek për TVMZ deklaroi se vaksinimi ishte i suksesshëm dhe se në ditën e parë janë vaksinuar 138 fëmijë, ndërsa ditën e dytë 91 fëmijë. “Është një pjesëmarrje mjaft e madhe dhe ne jemi të kënaqur,” tha Dr. Shebek. Qendra Shëndetësore kujtoi se vaksinimi me vaksinën MMR është i detyrueshëm. Ata thanë se personat që nuk kanë pasur lisë ose që nuk janë vaksinuar kundër fruthit janë në rrezik të infektimit me virusin e fruthit. “Fruthi përgjithësisht konsiderohet një sëmundje e fëmijërisë, por mund të shfaqet në çdo moshë, te personat e pavaksinuar dhe të ndjeshëm”, paralajmëroi nga Qendra Shëndetësore.

SHARE