GJELOSHAJ: VENDIMI SKANDALOZ I QEVERISË, NJË HAP NË BLLOKIMIN E ZHVILLIMIT TË TË GJITHA KOMUNAVE

Vendim skandaloz nga Qeveria e Malit të Zi për rrëzimin e autonomisë së pushtetit vendor për t’i hequr të drejtën e lëshimit të kushteve urbane dhe teknike autoriteteve lokale, ka theksuar Kryetari i Komunës së Tuzit, Nik Gjeloshaj. Dje, Qeveria miratoi një Dekret mbi përfundimin e Dekretit për besimin e një pjese të punës së Ministrisë së Zhvillimit të Qëndrueshëm dhe Turizmit, njësive të vetëqeverisjes lokale. Gjeloshaj tha se ky është një hap në bllokimin e zhvillimit të të gjitha komunave në Malin e Zi. “Qeveria e Malit të Zi po u heq kompetencat komunave në Mal të Zi, ne patëm një njoftim nga Kryeministri se komunat do të kenë kompetenca më të mëdha dhe unë mendova se vendimi i gabuar i qeverisë së mëparshme për të hequr planifikimin hapësinor ose planet lokale të detajuara do tu kthehet komunave dhe ne marrim një vendim edhe më katastrofik në centralizim. Ne i bëjmë thirrje Kryeministrit Zdravko Krivokapiq dhe Qeverisë së Malit të Zi që të shfuqizojnë këtë vendim menjëherë në seancën e ardhshme, sepse padyshim që Ministri dëshiron të na kthejë në kohën e monizmit dhe centralizimit të sistemit. Unë pres dhe u bëj thirrje komunave të tjera që të reagojnë dhe të mos lejojnë shembjen e vetëqeverisjeve lokale,” reagoi kryetari Gjeloshaj në rrjetin social Facebook.

SHARE