KNEZHEVIQ: NË ZGJEDHJE NËSE NUK KA QEVERI TË RE DERI MË 20 JANAR

Mazhoranca aktuale parlamentare sot ose nesër do t’i dërgojë një letër presidentit Millo Gjukanoviq me 41 nënshkrime mbështetjeje për Miodrag Lekiqin, si përfaqësues për përbërjen e qeverisë së re, ka bërë të ditur deputeti i Frontit Demokratik, Milan Knezheviq, për Radion e Mali i Zi. Nëse Gjukanoviq nuk inicon konsultime, siç thotë Knezheviq, Lekiq, sipas ligjit të ri, mund të fillojë konsultimet për formimin e qeverisë pa të. Knezheviq pret që ky proces të përfundojë deri në mesin e janarit të vitit të ardhshëm dhe në rast deri më 15 apo 20 janar nuk formohet qeveria e re, duhet të mendohet për zgjedhje të parakohshme parlamentare dhe shkurtim të mandatit të Kuvendit.

SHARE