GJUKANOVIQ: LIGJI PËR PRESIDENTIN ËSHTË SULM NDAJ KUSHTETUTËS, UNË NUK DO TË JEM PARTNER NË KËTË

Presidenti i Malit të Zi, Millo Gjukanoviq, tha se Ligji i ndryshuar për Presidentin është shkatërrim i rëndë dhe sulm ndaj Kushtetutës dhe tha se nuk do të jetë partner në të. “Autorët e atij ligji antikushtetues ishin kreativë. Nëse kjo është mënyra e tyre, le të ngulmojnë, por nuk do të më kenë për partner”, tha Gjukanoviq. I pyetur nga Portali RTMZ për zgjedhjet e brendshme partiake, ai tha se afati për këtë është fundi i janarit 2023 dhe se sot është seanca e PDS-së. “Ka një dilemë të hapur në strukturat tona nëse është mirë që partia të identifikojë disa presidenciale dhe me shumë gjasa parlamentare, të merret me ato partiake. Sot do të shqyrtojmë argumentet dhe do të vijmë në një qëndrim,” tha Gjukanoviq. Ai tha se beson se vendi ka potencial për të përparuar dhe se të gjithë do të jenë më të përgjegjshëm në respektimin e Kushtetutës. “Unë dua që Mali i Zi të kthehet në një gjendje normale, sepse kjo nuk është normale. Mali i Zi ishte shembull shembullor deri vonë,” tha Gjukanoviq.

SHARE