SHKUP: ËSHTË KOHA PËR TË KAPËRCYER KONFLIKTET RAJONALE DHE VENDET TË BASHKËPUNOJNË MË FORT

Është koha për të kapërcyer konfliktet rajonale dhe vendet të bashkëpunojnë më fort në planin e ruajtjes së paqes, stabilitetit dhe sigurimit të prosperitetit, është mesazhi i takimit të vendeve anëtare të NATO-s nga rajoni me Sekretarin e Përgjithshëm të NATO-s, Jens Stoltenberg.

Duke iu drejtuar mediave pas takimit, kryeministri i Malit të Zi, Millojko Spajiq, përsëriti përkushtimin e qartë të Malit të Zi për përmbushjen e qëllimeve strategjike të politikës së jashtme, të cilat përfshijnë anëtarësimin e plotë në BE, vazhdimin e zbatimit konsistent të politikave të NATO-s dhe forcimin e bashkëpunimit rajonal.

Kryeministri vuri në dukje se Mali i Zi, si një vend pa çështje të hapura me fqinjët, do të vazhdojë të kontribuojë në përmirësimin e bashkëpunimit rajonal dhe ruajtjen e paqes dhe stabilitetit me veprimet e tij konstruktive.

„Natyrisht, ne jemi të vetëdijshëm se është një rrugë e dyanshme dhe presim që edhe fqinjët tanë të njohin gatishmërinë tonë dhe të kontribuojnë në arritjen e këtij qëllimi bazuar në respektin dhe besimin reciprok,“ tha Spajiq.

Ai vuri në dukje se një Ballkan Perëndimor stabil dhe i sigurt është i mundur vetëm me një perspektivë të fortë dhe të qartë evropiane dhe vuri në dukje se Qeveria do të zbatojë reformat e nevojshme për të kontribuar në qasjen e Malit të Zi ndaj këtij qëllimi.

Në takim, përveç kryeministrit të Malit të Zi, Millojko Spajiq, morën pjesë edhe kryeministri i Republikës së Maqedonisë së Veriut Dimitar Kovaçevski, kryeministri i Shqipërisë Edi Rama dhe presidenti i Kroacisë Zoran Millanoviq.

SHARE