Mazda zbulon planin prej 10.6 miliardë dollarësh në prodhimin e makinave elektrike

Mazda Motor i Japonisë zbuloi të martën një plan shpenzimesh prej 10.6 miliardë dollarësh për të elektrizuar automjetet e saj dhe tha se po konsideronte gjithashtu të investonte në prodhimin e baterive.

Kompania gjithashtu rriti objektivin e saj të shitjeve për automjetet elektrike (EV) deri në 40 për qind të totalit të shitjeve të saj globale deri në vitin 2030, pasi prodhuesit e automjeteve në mbarë botën shpenzojnë miliarda dollarë për të rritur prodhimin e baterive dhe EV-ve përballë rregulloreve më të ashpra mjedisore, transmeton Telegrafi.

Plani i investimit nga Mazda pason njoftime të ngjashme këtë vit nga rivalët vendas si Toyota dhe Honda, të cilat janë kritikuar nga ambientalistët dhe investitorët aktivistë të gjelbër që ishin të ngadaltë në elektrifikimin e makinave.

“Ne do të promovojmë lançimin e plotë të baterive të makinave elektrike dhe do të shqyrtojmë investimin në prodhimin e baterive. Ne vlerësojmë se raporti EV i Mazdas në shitjet globale do të rritet në një interval midis 25 për qind dhe 40 për qind deri në vitin 2030”, tha Mazda në një deklaratë.

Objektivi i tij i mëparshëm i shitjeve të automjeteve elektrike ishte 25 për qind deri në vitin 2030. /Telegrafi/

SHARE