BELGJIKA DO TË VAZHDOJË TË JETË NJË MBËSHTETËSE E FORTË E PERSPEKTIVËS EVROPIANE TË MALIT TË ZI

Presidenti i Malit të Zi, Millo Gjukanoviq, pas takimit me mbretin e Belgjikës, Philippe, theksoi se biseda ishte e hapur, përmbajtësore dhe miqësore dhe se beson se me informacionet e tij forcoi besimin e vetë mbretit dhe shtetit të Belgjikës për të qenë një mbështetës i fortë për arritjen e perspektivës së parashikueshme evropiane për Malin e Zi dhe shoqërinë e Ballkanit Perëndimor në përgjithësi. Siç theksoi Gjukanoviq, ai falënderoi mbretin për mbështetjen që Belgjika i jep jo vetëm Malit të Zi, por edhe të gjitha vendeve të Ballkanit Perëndimor, në rrugën drejt adoptimit të vlerave evropiane dhe marrjes së statusit të anëtarëve të BE-së. “Konfirmova se përballë Malit të Zi, ne e konsiderojmë si kushtin më të rëndësishëm për vendosjen e një stabiliteti më të besueshëm në rajon, si parakusht i rëndësishëm për zhvillim dinamik ekonomik demokratik, të cilin të gjithë së bashku, duke pasur parasysh rrethanat gjeopolitike, e theksojmë më tej rëndësinë për Evropën në tërësi,” tha Gjukanoviq. Presidenti tha se ata diskutuan mundësinë e përfundimit të marrëdhënieve ndërshtetërore dhe mundësinë e përmirësimit të bashkëpunimit ekonomik. Po ashtu, ai theksoi përvojën pozitive me kompanitë belge që operojnë në Mal të Zi, si dhe u diskutua se cilat janë prioritetet e zhvillimit të ardhshëm të Malit të Zi dhe cilat janë mundësitë për zgjerimin e mëtejshëm të bashkëpunimit ekonomik.

SHARE